Volt szenátorból “marihuána-mágnás”

Mike Gravel egykori szenátort nevezték ki egy gyógyászati marihuánát gyártó cég élére az Egyesült Államokban.

Az USA legtöbb államában tiltólistán szerepel a marihuána, bizonyos esetekben azonban felírhatják súlyos betegségben szenvedők részére. Ilyen, a gyógyászatban használatos, illetve rekreációs fű gyártásával foglalkozik a nevadai Kush cég, melynek kinevezett vezetőjeként Gravel úgy fogalmazott: szeretné felelősségteljesen, minél szélesebb körben elterjeszteni ezt a rendkívül fontos szert.

A 84 éves Gravel Alaszka demokrata szenátora volt 1969 és 1981 között, és a 2008-as elnökválasztásokon is felmerült a neve. Az 1970-es években élesen bírálta a vietnami háborút, és Nixon kábítószer-ellenes politikáját is.

A Kush cég anyavállalata, a Cannabis Sativa vezérigazgatója, Steve Kubby bízik abban, hogy a volt politikus képes lesz felhasználni kapcsolatait és befolyását ahhoz, hogy az egészségügyben minél szélesebb körben használhassák termékeiket. “Gravel igazi amerikai hős, és büszkék vagyunk arra, hogy vele együtt dolgozhatunk” – mondta.

Eddig kevés amerikai államban legalizálták teljes mértékben a marihuánát, de szakértők szerint a közeljövőben a szám nőni fog, és egy modernkori “aranyláz” előtt áll az ország.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez