Folytatódik a PADME és az MCC együttműködése a magyar tehetségekért

Az idén is kiemelten támogatja a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) a Mathias Corvinus Collegium (MCC) tehetséggondozó programját. A két szervezet kapcsolata hosszú időre nyúlik vissza, a Pallas Athéné alapítvánnyal való együttműködés eredményeképpen pedig jelentősen bővült az MCC-ben tanuló diákok, hallgatók közgazdasági ismerete, és jelentősen fejlődött pénzügyi tudatosságuk is.

A PADME által támogatott projekt kiemelt célja, hogy a közgazdasági oktatás innovációját és fejlődését elősegítse Magyarországon. Ennek keretében elsődleges feladat a közgazdasági gondolkodás megújítása és gyakorlatorientált tanítása, valamint innovatív módszerek használata az oktatásban. A képzések indításával érdemben hozzá kívánnak járulni az általános és középiskolás diákok pénzügyi és közgazdasági ismereteinek fejlődéséhez, ezzel a lehető legszélesebb körben akarják növelni a pénzügyi tudatosságot. Ezen felül kiemelt fókuszt kap a hazai oktatási rendszer nemzetközi és regionális kapcsolatainak erősítése is.

A Mathias Corvinus Collegium az együttműködés keretében kapott támogatást a Fiatal Tehetség Programban (FIT), a Középiskolás Programban (KP) és az Egyetemi Programban (EP) tanuló diákok, hallgatók képzésére fordítja, amelynek keretében a többi között nemzetközi tanulmányúton is részt vehettek a KP diákjai. 

A két szervezet közös munkája már hosszú időre nyúlik vissza. A Pallas Athéné Alapítványok ugyanis már több alkalommal is támogatták az MCC működését. Mindez annak a bizonyítéka, hogy az eltelt idő alatt a szervezetek között eredményes és produktív kapcsolat alakult ki, amely lehetővé teszi a célok hatékony elérését.

Az MCC a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amelyet még 1996-ban hívtak életre. Működése részeként az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig bonyolít közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat. Emellett tudásközpont szerepet is betölt, amelynek keretében képzései mellett mobilitási programokat működtet, széleskörű ösztöndíjprogramokat biztosít fiatalok számára. Új, a hazai piacon nem, vagy nehezen elérhető könyveket ad ki, tudományos írásokat publikál, illetve nemzetközi és hazai konferenciákat, vitafórumokat szervez. A demokratikus párbeszéd előmozdítása érdekében pedig közéleti viták alakításában is szerepet vállal.  

A PADME legfontosabb célja a hosszú távú értékteremtés. Ennek központi eleme a szellemi tőke hazai gyarapítása az oktatás és a tudományos kutatások terén is. A Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány megalakulása óta közel 14,3 milliárd forintértékben, összesen közel 2000 oktatási és tudományos pályázatot támogatott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez