GONDOLKODJ ÚGY, MINT EGY ŰRKUTATÓ! Kis lépés a stratégiaalkotásban, hatalmas ugrás a munkában és a magánéletben

Az űrkutatást gyakran a technológia végső diadalaként ünneplik, holott ez az összetett tudományág nemcsak a bonyolult számítások és a mérnöki precizitás világát jelenti, hanem egy rendkívüli gondolkodásmódét is. Annak a módját, ahogy elképzeljük az elképzelhetetlent, és megoldjuk a megoldhatatlant, ahogy a kudarcban a megoldandó feladatot látjuk, nem pedig a leküzdhetetlen akadályt. Ez tette lehetővé a holdra szállást, ez teszi lehetővé, hogy ma bolygóközi űrszondák jussanak el több millió kilométer távolságra, és ugyanez a gondolkodásmód fogja általánossá tenni a jövőben a csillagközi űrutazást.

Életünk során mindannyian szembetaláljuk magunkat komplex és szokatlan problémákkal, amelyek feltehetően nem mérhetők az űrkutatás kihívásaihoz, megoldásuk viszont mégis próbatételt jelent. Nem kell azonban űrkutatónak lennünk ahhoz, hogy űrkutató módjára gondolkodjunk.

Ozan Varol közérthető és gyakorlatias könyvet írt arról, hogy mi magunk is megtehetjük azt a bizonyos „hatalmas ugrást” – amelyet annak idején Neil Armstrong is megtett, amikor a Hold felszínére lépett –, legyen szó álmaink állásának megszerzéséről, vállalkozásunk fejlesztéséről vagy a következő áttörést jelentő termék megalkotásáról. A Gondolkodj úgy, mint egy űrkutató! című könyv arra ösztönöz bennünket, hogy megvalósítsuk a saját „eget rengető” terveinket pusztán azzal, hogy a gondolkodásmódunkon változtatunk.

„Az ember látóköre kitágul, a gondolkodása jobb és merészebb lesz.” Daniel H. Pink, a The New York Times sikerlistás írója

Kihagyás

Toggle Navigation

KERESÉS…

PABOOKS KÖNYVEK

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez