Burkába öltözve akartak a férfiak barátnőikkel találkozni

Két férfit tartóztattak le a török tartományban, mert a hatóságok azt feltételezték róluk: burkában próbáltak meg átszökni Szíriába, hogy csatlakozzanak a terrorista szervezethez. Később azonban kiderül, hogy teljesen más okból öltötték magukra a ruhadarabot.

A  török hatóságok egy furcsa burkába öltözött, „női” párosra lettek figyelmesek Mardint tartományban. A rendőröknek január 21-én feltűnt, hogy a burka alatt lévő feltételezhetően hölgy  férfi cipőt hord, és ezért a párosról azonnal lerántották a burkát. A rendőrök letartóztatták és elvitték a férfiakat kihallgatásra, ugyanis azt hitték, hogy potenciális dzsihadisták, akik csatlakozni szeretnének az Iszlám Állam nevű terrorista szervezethez. Azt gondolták, hogy azért vettek fel női ruhát, mert így komolyabb ellenőrzés és feltűnés nélkül tudtak volna átszivárogni Szíriába.

Ám hamarosan sikerült magyarázatot találni a történtekre. „A két férfi burkába volt öltözve azért, hogy nőnek adják ki magukat, mert így könnyebben tudtak volna a barátnőikkel találkozni. A nők családjai tiltották a románcot és a Rómeók így akartak feltűnés nélkül találkozni a párjukkal.” – nyilatkozta Mardin polgármesteri hivatala a Doğan Hírügynökségnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez