Öngyilkos merénylők támadtak a lázadókra Észak-Maliban

Nyugati katonai források információi szerint a bamakói központi vezetéshez közelálló Gatia milícia hajtott végre a támadást az MNLA lázadó szervezet harcálláspontjai ellen Tabankortban.

Az ENSZ mali missziója azt jelentette, hogy két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Tabankort település közelében, ahol az MNLA lázadó szervezetnek kiépített harcálláspontjai találhatóak. Nyugati katonai források közben azt jelentették, hogy heves harcok folytak a térségben és az öngyilkos merényletek után fegyveres milicisták lendültek támadásba. A harcok során több tucat ember veszítette életét, de az áldozatok pontos számáról senki sem adott ki információt. A támadókról egyelőre még senki sem tudja biztosan, hogy kik voltak. Katonai források szerint a merényleteket és a fegyveres rohamot a bamakói kormány szolgálatában álló Gatia milícia hajtotta végre. Az északi-mali konfliktus óta ez az első esett, hogy a lázadók ellen öngyilkos merénylőket vetettek be.

Közben Tabankortban erőszakba torkoló tüntetések robbantak ki a településen állomásozó kéksisakosok és a helyi lakosok között. A tüntetők megrohamozták a békefenntartók helyi bázisát és azzal vádolták meg a kéksisakosokat, hogy az MNLA lázadó szervezet javára akarnak kialakítani egy ütközőzónát. Meg nem erősített hírek szerint a kéksisakosok önvédelemből belelőttek a tömegbe és legalább három tüntetővel végeztek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez