Kétmillió dollárért lustálkodik Ronaldinho a Querétarónál

A brazil futballcsillagra nézve igen kellemetlen kritikával rukkolt elő a mexikói Querétaro csapatának erőnléti edzője, aki szerint Ronaldinho gyenge teljesítményének hátterében az áll, hogy a focista bizony nem erőlteti meg magát túlzottan a kondicionáló edzéseken. Az már csak hab a tortán, hogy Ronaldinho kétmillió dolláros gázsi mellett lustálkodik a Querétarónál.

“Ronaldinho nem szeret futni, és mivel az erőnléti tréningjét otthon és egyedül csinálja, az edzéseken még csak ösztökélni sem tudom” – fakadt ki Roberto Bassagaisteguy, a Querétaro erőnléti edzője. A mester azt is hozzátette, hogy mindezek ellenére természetesen a brazil végez kondicionáló és gyorsasági rutinokat, azonban ezek a gyakorlatok önmagukban kevésnek bizonyulnak. Bassagaisteguy szerint a probléma abból fakad, hogy Ronaldinho felkészítését főként a brazil futball-hullócsillag testvére, Roberto de Assis vezeti, aki szó szerint minden, a sportolót érintő kérdésbe beleüti az orrát. Ronaldinho egyébként 2014 szeptemberében 2016 június 30-ig írt alá szerződést a mexikói klubcsapattal, amelyhez az előszezonban közel egyhónapos lemaradással csatlakozott, a Querétaro idei öt bajnoki mérkőzése közül pedig csak egyen lépett pályára. Ezen a héten a Copa MX visszavágóján torokgyulladása miatt nem szerepelt, és az is kétséges, hogy tud-e majd játszani majd hazai pályán a Santos elleni mérkőzésen.

A Querétaro vezetősége és drukkerei érhető módon frusztráltak, hiszen a Gallos Blancos – azaz a Fehér Kakasok színeiben Ronaldinho teljesítménye semmiképpen sem nevezhető kiemelkedőnek. A brazil focista a csapatnál töltött hónapok alatt 17 meccsből 11-en játszott, összesen három gólt lőtt, három győzelmet, egy döntetlent és hét vereséget könyvelhetett el.

Fotó: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez