Anti-Valentin mozgalom Indonéziában

Indonézia legnagyobb iszlám szervezete már megkezdte az éves tiltakozó mozgalmát a Valentin-nap ellen. A fiataloknak azt üzenik: az ünneplés rengeteg olyan dologhoz vezethet, ami nem összeegyeztethető a vallási tanításokkal. Közben Ázsia egyéb országaiban tombol az ünnepi láz.

Az indonéz Ulema Tanács (MUI) női jogi képviselője Tuty Alawiyah szigorú szavakkal lépett fel az olyan Valentin-napi csokoládék és egyéb finomságok ellen, amik csomagolásukban óvszert, vagy egyéb olyan dolgot tartalmaznak, amik a házasság előtti szexre ösztönözhetik a fiatalokat.

Sok Valentin-napi csokoládét lehet venni az üzletekben, melyek mellé óvszert csomagoltak”- mondta Tuty.

Tuty, aki rövid ideig a nők szerepéért felelős miniszter volt Jusuf Habibie kormánya alatt (1998-1999), jelezte, hogy az indonéziaiaknak nincs szüksége Valentin-napi felhajtásra. A helyi iskolákban minden évben megtiltják a Bálint-nap modern ünneplését, aminek eredménye állítólag az lett, hogy csökkent a házasságon kívüli terhességek száma.

Az ajándékozás célja lehet negatív, mert csókhoz, vagy egy más dologhoz vezethet”- mondta Tuty.

Egész Indonéziában gyakoriak az anti-Valentin-napi tüntetések.

Más ázsiai országokban viszont tombol a Valentin-napi láz. Japánban és Dél-Koreában ilyenkor minden a szerelmesek ünnepéről szól, meg persze a vásárlásról, a csokoládéról, randikról, és ajándékokról.

A jelenleg egyik legnépszerűbb dél-koreai fiúbanda, az EXO már így is rengeteg lány szívét rabolta el, amit most Valentin-napi különleges reklámvideókkal fokoznak. Az ünnep tehát Kelet-Ázsiában már nem csak a szerelemről szól, hanem arról is ki mennyit költ kedvesére.

(Fotó:AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez