Vörös fehérneműben a Holdújév idején

A vörös szín megóv a bajtól és boldogságot hoz – így tartják Ázsia jelentős részén, ahol több mint egymilliárd ember ünnepli a Holdújév kezdetét. A kereskedők is tudják: ilyenkor szinte minden elkel, ami vörös.

Tízszer annyi vörös fehérneműt adunk el, mint az átlagos időkben – büszkélkedett a Triumph szóvivője. A cég a legnagyobb ezen a piacon Ázsiában. Ilyenkor az üzleteiben óriási a forgalom, mert ez nagy ajándékozási időszak az egész kínai kultúrkörben.

Másutt a vörös színt szexinek tartják, mert a vörös lámpás negyedet idézi sokak képzeletébe. Kínában viszont a vörös a szerencse és a boldogság szimbóluma. Ezért mindenki viselheti – akár mint intim darabot is. Régebben a fehérnemű fehér volt, már persze ha viseltek ilyesmit egyáltalán az emberek. Amióta a gazdasági reform a jólét növekedéséhez vezetett, azóta hódít a vörös szín a fehérneműpiacon is. De Kínán kívül inkább, mint magában a kommunista párt által vezetett országban. A vörös szín Szingapúrban, Ausztráliában vagy Malajziában egyértelműen a boldogság színe az ott élő kínaiak között. A kommunista Kínában viszont a 66 éve hatalmon lévő párté, ezért nem mindenki viseli szívesen fehérneműként.

Vörös ruhában megjelenni viszont a nyilvánosság előtt egyáltalán nem gond. Sőt, a nők számára egyes esetekben szinte kötelező. A helyzettel a Triumph is tisztában van: a vörös fehérnemű inkább Kínán kívül hódít a Holdújév idején,  amikor a külföldön élő kínaiak tízszer annyi vörös fehérneműt vásárolnak, mint máskor.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez