Turistáknak fényképezni tilos!

Kizárólag a nevezetes épületekről, kulturális látványosságokról szabad fotót készíteniük a külföldieknek Taskentben, a szabályszegőket megbüntetik.

Az Iszlám Állammal kapcsolatban többször szó esett már arról, mekkora fenyegetést jelenthet a közép-ázsiai államokra, és azok milyen óvintézkedéseket tesznek. Az Üzbég Nemzetbiztonsági Szolgálat például arról tájékoztatott, hogy a dzsihádista szervezet idén tavaszra több terrorcselekményt tervezett Üzbegisztánban.

Feltehetően ezzel hozható kapcsolatba, hogy Taskent vezetése megtiltotta a fényképezést a külföldieknek és az állampolgársággal nem rendelkező személyeknek. Egészen pontosan nem szabad fényképet és videofelvételeket készíteni mozgó és álló harci felszerelésekről, fegyverekről, katonai épületekről, tengeri kikötőkről, földalatti csatornákról, vasúti hidakról, autóutakról, ipari létesítményekről, tudományos-kutató intézetekről és azok laboratóriumairól, villamos erőművekről, rádió-, és televízióállomásokról. Kizárólag a nevezetes épületeket, emlékműveket, egészségügyi és oktatási intézményeket, színházakat, múzeumokat, parkokat, stadionokat, utcákat, tereket, településeket szabad lefényképezni, illetve lerajzolni – sorolja az uz24.uz hírportál cikke.

Hogy pontosan mi történik a szabálysértőkkel, arra nem tért ki a beszámoló, csupán megemlítette, hogy felelősségre vonják őket.

Kép: Europress/AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez