SSA: A Moszad ki akarta szárítani a Nílust

A hír lehet, hogy iagz, lehet, hogy nem – de a dél-afrikai titkosszolgálat bizonnyal hitelesnek tartotta. Az al-Dzsazíra pedig nyilvánossára hozta.

Az arab hírtelevízió által nyivánossára hozott titkosszolgálati dokumentumok közt van, amelyik egészen megdöbbentő, van, amelyik megvilágít eddig csak sejthető tényeket, és van, amelyik azt mutatja, mintha a szolgálatok is néha őrültségeket csinálnának.

A dél-afrikai SSA jelentette haza, meglehetős részletességgel, hogy min dolgozik a Moszad. Egy olyan növényen, amelyik nagyon sok vizet képes magába szívni, és így akár az egész Nílust ki tudja szárítani. A növény, amelyet a Nílus partjaira szórtak volna ki, ha Egyiptom Izrael érdekei ellen cselekszik – bibliai szintű szárazságot idézett volna elő a Nílus országában. legalább is az SSA szerint.

A dél-afrikaiak egyébként aktívan figyelték Izrael tevékenységét a fekete földrészen. Állításuk szerint például a zsidó állam tevékenyen segítette Szudánban a kormányellenes gerillákat az iszlamista rendszer elleni harcban. De felfigyeltek arra is, amikor izraeli cégek próbáltak nagy mennyiségű gyémántot szerezni Afrikában, hogy azt Izraelben dolgozzák fel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez