Michael Jordan is dollármilliárdos lett

A közelmúlt legjobb amerikai kosárlabdázója az 1741. lett a Forbes listáján, mely a világ leggazdagabb embereit sorolja fel. A listán összesen 1826 név van, ez újabb rekord: soha ilyen sok dollármilliárdos nem élt még a Földön.

Michael Jordan a Chicago Bulls színeiben szerzett hat bajnoki címet az NBA-ben. Jelenleg a szintén NBA-s csapat, a Charlotte Hornets tulajdonosa. Játékosként mindenki csodálta őt, de menedzseri képességeiről megoszlanak a vélemények. Ettől függetlenül a csapat értéke megugrott miután Steve Ballmer, a Microsoft egykori főnöke, aki szintén szerepel a listán, 2 milliárd dollárért megvásárolta a Los Angeles Clippers csapatát.

Amúgy a Forbes listája nem sok újdonságot tartalmaz: az első továbbra is Bill Gates, a Microsoft alapítója. Vagyona 79,2 milliárd dollárra emelkedett, ez csekély 3,2 milliárd dolláros növekedés egyetlen év alatt. A második helyen a mexikói Carlos Slim Helu áll, éppúgy mint tavaly. A negyven év alatti milliárdosok listáján az első Mark Zuckerberg, a Facebook alapító elnöke, 33,4 milliárd dollárral. Ő a vagyonát most részben új célja megvalósítása érdekében használja fel: mindenkihez el akarja juttatni az internetet az egész világon. Ki a legnagyobb vesztes? A nigériai Aliko Dangote. Az olajárak csökkenése nem tett jót Afrika legnagyobb gazdaságának: Dangote vagyona egyetlen év alatt 25 milliárd dollárról 15 milliárdra csökkent, de még így is ő Afrika leggazdagabb embere.

(Fotó:GettyImages)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez