Henna koronák a rákos betegeknek

A rákos betegek a kemoterápia ideje alatt is próbálnak szépek maradni. Már akinek van annyi ereje, hogy szépnek lássa magát abban a helyzetben. A kemo hatására kihullott hajakat parókával próbálják pótolni. A Henna Gyógyítás közösség, amelynek központja Torontóban van, kreatívan egy alternatív megoldást kínál a betegek számára, akiknek kihullott a hajuk, olvashatjuk a neatorama.com oldalon.

Művészek henna festékkel díszítik fel az emberi test különböző pontjait. Szép képeket és mintákat festenek a betegek kopasz fejére. Nemcsak a rákos betegeknek ajánlják fel ezt a lehetőséget, hanem az alopecia areata, más néven foltos hajhullásban szenvedőknek is. A henna korona egyfajta szimbóluma is annak, hogy milyen hős tettet hajtanak végre.

Darcy Vasudev henna művész kezdte a projektet, és egy ideig Francis Darwin kismama fotóssal dolgoztak együtt. Akkor az áldott állapotban lévő nők pocakját festették be, és készítettek róluk művészi fotókat. Figyelmesek lettek egy rákos nő történetére, aki hennával díszítette kopasz fejét. Felkeresték, és felkérték, hogy legyen egy fotósorozat alanya. Darwin és Vasudev hamarosan több beteg embernek is felajánlották a szolgáltatásukat Torontóban, és több hennafestőt is kiképeztek a henna korona megfestésére. Darwin így szólt a szolgáltatásról:

„A henna korona ára a designtól függ, de általában száz dollárba kerül, plusz a művész utazási díja, mivel a festők házhoz mennek az ügyfél otthonába. Ez egy nagyon szép ajándék a családtagoktól vagy a barátoktól, hogy kifejezzék, mennyire szeretik az embert. A bevétel tíz százalékát jótékony célra fordítjuk, azoknak is készítünk henna koronát, akik nem engedhetik meg maguknak”.

Képek: Henna Heals  

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez