Pszichiáter működtette a droglabort

 Egy bájos viktoriánus épületre csaptak le a rendőrök a marylandi Towsonban. Egy volt pszichiáter és társai ott gyártották a Molly nevű  drogot, amit Miley Cyrus is megénekelt.
Vegyvédelmi ruhába öltözött kommandósok szállták meg a héten a csendes marylandi település, Towson kertvárosi részét. A környéken élők megdöbbentek, amikor megtudták, hogy a szomszédjukban egy MDMA droglabor működött. Az MDMA az Ecstasy tiszta formája, amit a köznyelvben Molly néven ismernek, és jelenleg ez az egyik legnépszerűbb partydrog. A nyomozók a háromszintes, viktoriánus stílusú házban megtalálták és lefoglalták a kábítószer előállításához szükséges eszközöket. Az épület bérlője Priscilla Sheldon-Cost pszichiáternő, akinek az orvosi engedélyét 2012-ben vonták vissza, és akiről régóta tudja a rendőrség, hogy drogfüggő. A nő két férfival osztozkodott az épületen és a droglaboron. Egyikük az élettársa, Thomas Ronald Joyave, a másik pedig egy régi barátja, Vincent Mark Ricker, akiknek szintén felelniük kell majd a bíróságon. A volt pszichiáternő 33 éves börtönbüntetést is kaphat a droggyártásért.


Ez az első, működő droglabor Baltimore megyében, amit sikerült a rendőrség kábítószer-ellenes csoportjának felszámolnia – jelentette be Gordon Skinner parancsnok. Az Ecstasy a 2000-es évek elején tűnt fel az Amerikai Egyesült
Államokban, de a drogot általában külföldön gyártották, és a tengerentúlról hozták be. Egy idő után az Ecstasy népszerűsége visszaesett, ám az utóbbi időszakban Molly néven újból felbukkant a klubokban és a rave partykon. A
drog iránti kereslet azután ugrott meg, hogy néhány világhírű zenész, például az egyre botrányosabban viselkedő Miley Cyrus énekesnő a dalaiban elkezdte emlegetni. Az fiatalok elkezdték keresni a Molly-t a dealereknél, akik válaszoltak az igényekre, és terjeszteni kezdték ezt a kábítószert. A Molly valahol az amfetamin és a hallucinogén drogok között helyezkedik el. Magas testhőmérsékletet, lázat okoz, ezért könnyen kiszáradáshoz vezethet a használata, sőt az ismeretlen adalékok miatt halálos is lehet. A rendőrség adatai szerint a Molly több halálesetért felelős szerte az országban: ketten New York államban, egy-egy ember pedig Massachusetts-ben és Washingtonban halt bele a partidrog használatába.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez