14 éves tinédzser nyerte az amerikai Rubik kocka bajnokságot

A 14 éves Drew Brads a hétvégén két rekordot is felállított a New Jersey-ben megrendezett amerikai Rubik kocka Országos Bajnokságon, és ezzel ő lett az országos bajnok.

Drew-nak pénteken új világrekorddal, 2,90 másodperc alatt sikerült kiraknia a Rubik piramist (Pyraminx). Az eddigi rekord 2,96 volt. Ezzel ő lett a Pyraminx új amerikai országos bajnoka. Vasárnap pedig a 3×3-as Rubik kockát rakta ki 5,97 másodperc alatt, amellyel az észak-amerikai rekordot döntötte meg. A saját átlagos legjobb idejét is megdöntötte a 3×3-as fináléban, jelenleg ez 8,79 másodperc.

“Nagyon jó érzés, hogy egy verseny alatt elértem a sok kitűzött célt, amit felállítottam magamnak.” – mesélte Drew. “Nagyon boldog vagyok, hogy a 3×3-as döntőben megdöntöttem a saját rekordomat, az észak-amerikai 5,97-es új idő pedig csak a ráadás volt.”

A Rubik kockát, amely egy 3D-s logikai játék 1974-ben találta fel ifjabb Rubik Ernő. 2014. április 24-én New Yorkban a Rubik-kocka 40 éves születésnapja alkalmából kiállítás nyílt a New Jersey-i Liberty Science Centerben a Beyond Rubik’s Cube (Túl a Rubik-kockán) címmel, a nagyszabású interaktív kiállítás, amely kilenc hónapon keresztül látogatható a városban, 2015-től pedig 7 éves világkörüli útra indul.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez