Donald Trump: Ne hozzanak haza ebolás amerikaiakat

Donald Trump amerikai ingatlanmágnás nem szeretné, ha ebolával fertőzött amerikai állampolgárokat hazahoznának az USA-ba. Trump a hétvégén a Twitterén fakadt ki, hogy nagyszerűnek tartja az orvosokat, akik segítenek az ebola vírussal fertőzött betegeken, de nem kéne őket visszaengedni az országba, ha elkapták a vírust.

“Gyógyítsák meg őket, gondoskodjanak róluk. Ott, ne itt.”

“Amerika nem engedhet be ebolával fertőzött embereket. Azok, akik távoli helyekre mentek, hogy segítsenek embereken csodálatosak, de el kell viselniük a következményeket.”

Trump nem állt meg itt. Hozzátette: „USA-nak le kell állítani a légi forgalmat az összes ebolával fertőzött országból, máskülönben a vírus felüti a fejét a határainkon belül is.”

Dr. Kent Brantly amerikai orvost szombaton szállították haza az Egyesült Államokba, miután ebolával fertőződött meg. Jelenleg az atlantai Emory Egyetemi Kórházban ápolják. Az asszisztensét Nancy Writebol-t, akit szintén megfertőzött a vírus várhatóan a hét végén szállítják az USA-ba. Mindketten Libériában fertőződtek meg, állapotuk a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően folyamatosan javul.

 
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez