Kimentették az Atlanti Óceánból a buborékban “utazó” férfit

Kimentettek egy férfit, aki 70 mérföldre St. Augustine partjaitól egy átlátszó buborékban kísérelte meg a Bermuda-háromszögön való átkelést. A férfi állítólag zavarodottan viselkedett és útbaigazítást kért célja felé.

Cutter Webber, a parti őrség munkatársa talált rá Reza Baluchira, aki egy maratoni futó és a képen látható buborékban akart átkelni a Bermuda-háromszögön, hogy ezzel pénzt gyűjtsön jótékony célokra.
A jelentések szerint Baluchinál protein szeletek, palackozott víz, GPS és egy műholdas telefon volt. Webber arra kérte a férfit, hogy hagyjon fel tervével, mert nincs megfelelő felszerelése ahhoz, hogy folytassa útját, de a futó nem működött együtt, így Webber követte őt, amíg az segítséget nem kért szombat reggel. Baluchi állítása szerint túl fáradt volt, hogy folytassa útját, ezért kért segítséget. A parti őrség helikoptereket küldött, hogy megtalálják a férfit.
Amikor megtalálták azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy semmi komolyabb baja nincsen.
Nem ez volt az első őrült próbálkozása, korábban megpróbálkozott egy fél éves úttal, amikor is körbefutotta az Egyesült Államokat, illetve egyszer egy hét éves biciklitúra során 55 országot és hat kontinenst járt be. Célja most egy gyerekkórház segítése volt a túrából befolyó pénzösszeggel.
Baluchi 2003-ban kapott menekültjogokat Amerikában, miután többször letartóztatták Iránban, amiért nyugatbarát és iszlámellenes módon viselkedett. Másfél évet ült egy helyi börtönben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez