A milliárdos nem mond le az űr meghódításáról

A milliárdos üzletembert, Richard Bransont mélyen megrázta az űrturizmusra tervezett SpaceShipTwo balesete, de nem adja föl terveit. Mint mondta, újabb tesztrepülések sorozatát tervezi, hogy az űrturisták teljes biztonságban legyenek.

 Azt nem lehet pontosan tudni, hogy a baleset, amelyben a gép másodpilótája meghalt, pilótája pedig súlyosan megsérült, mennyire veti vissza Branson cége, a Virgin Galactic terveit. Ebben az üzletben a pénz-és az időveszteség duplán számít. A milliárdos először is részvétét nyilvánította az elhunyt másodpilóta hozzátartozóinak, majd teljes együttműködést ígért a baleset körülményeit vizsgáló hatóságokkal. A harmadik döntése azonban már az üzletről, a folytatásról szólt.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a gép felrobbant, miután 13 700 méteres magasságban levált a repülőgép-hordozóról. A baleset oka az elsődleges vizsgálatok szerint az lehetett, hogy az űrjármű fékező rendszere önállóan működésbe lépett, anélkül, hogy erre a kezelőszemélyzet parancsot adott volna.A Virgin Galactic azt tervezte, hogy már jövőre elindítja a fizetős űrutazásokat, 62 mérfölddel a Föld felett, ahol az utasok a súlytalanságot is megtapasztalják.

Bransonka

A „menetjegy” nem olcsó, egyetlen út negyed millió dollárba került volna, de a jelentkezők száma már így is meghaladta a hétszázat. (Köztük számos filmcsillag). A kérdés most az, hogy mikor indulhatnak el az utazások és lesz-e utas, aki vállalkozik a nagy kalandra. Branson válasza egyértelmű, a többivel meg kell várni a vizsgálatok eredményét és az újabb tesztrepüléseket. (Fotó:Getty Images)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez