Beépített rendőr vette elő fegyverét egy tüntetésen

Újabb tüntetések voltak Kaliforniában a rendőri túlkapások ellen. Ezúttal jóval kevesebben mentek ki az utcára, aminek elsősorban az időjárás lehetett az oka. Ennek ellenére egyáltalán nem mondható el, hogy eseménytelenül telt az este, ugyanis valaki két álruhás rendőrt fedezett fel a tömegben.

Szemtanúk szerint valaki a csődületben egyszer csak azt üvöltötte: “Ezek itt rendőrök” – és két férfira mutatott. A meggyanúsított páros ekkor megpróbálta csendben elhagynia helyszínt, de a tömeg követte őket. Egy idő után – feltehetőleg, mert útban volt – az egyik rendőr félrelökött egy tüntetőt, aki visszalökte.
Innentől nem teljesen egyértelmű, hogy mi történt, de állítólag az egyik rendőrt meg is ütötték, így került a támadóval együtt a földre. A másik pedig egy gumibottal próbálta visszatartani az embereket a helyszíntől, nehogy meglincseljék őket. Mivel ez nem vezetett eredményre, elővette pisztolyát és – ujját a ravasz mellett tartva – a tömegre szegezte.

Fotó: Europress Getty Images

Az esemény rengeteg kérdést vet fel. Miért voltak álruhában a rendőrök?  Ki és miért küldte oda őket? Szabályszerűenn intézkedtek?  Tisztában voltak azzal, hogy esetleges lebukásuk milyen következményekkel jár?  Félő, hogy ezekre a kérdésekre egyhamar nem születik válasz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez