A Disney szerint az erő már nem George Lucas-szal van

A Star Wars-történetek értelmi szerzője, George Lucas 2012-ben adta el a Lucasfilmet a Disney-nek, a messzi, messzi galaxisban játszódó sztori szerzői jogaival együtt. Lucas egy interjúban elárulta, hogy a felélesztett űreposz új részeihez kapcsolódóan voltak már kidolgozott ötletei, de a stúdió ezeket teljesen figyelmen kívül hagyta.

A folytatás az 1983-as Jedi visszatér után játszódik, ami kronologikus sorrendben a 6. résznek számít. A Disney a felvásárlás után jelentette be a tervét, egyben jelezve, hogy a sorozatot nem csak egy filmmel, hanem újabb trilógiával fogja bővíteni. A 7. rész Az ébredő erő címmel 2015 decemberében fog a mozikba kerülni.

Magának a folytatásnak az ötlete tulajdonképpen Lucas-tól származik, hiszen már az 1970-es években is gondolkozott rajta, hogy nem csak előzményt csinál a legendás trilógiához. Később azonban többször cáfolta, hogy megvalósítja valaha is elképzeléseit. Végül meggondolta magát, és el is kezdte tervezni a folytatást, de a Disney ajánlata közbejött. Mivel eleve sokallta a 10 éves elköteleződést, amit a három film elkészítése jelentett volna, jobbnak látta, ha az elején kiszáll.

A Disney J. J. Abrams-t bízta meg Az ébredő erő rendezésével, viszont, mint kiderült, Lucas korábbi terveiből semmit nem valósítanak meg, gyakorlatilag teljesen újrakezdték a projektet. Ez meg is cáfolja azokat a pletykákat, melyek szerint az eredeti film alkotója folyamatos kapcsolatban van az új stábbal, és kreatív tanácsokkal látja el őket. Ennek ellenére az új Star Wars alkotás továbbra is 2015 legjobban várt mozijának számít, a szakértők szerint pedig idén a legnagyobb bevételt hozó film „címét” is megszerezheti.

Fotó: Europress/Getty

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez