Csecsen filmben játszik Depardieu

depardieukadirovAhmad Kadirov, 2004-ben merényletben elhunyt csecsen vezért személyesíti meg a francia színész.

Gerard Depardieu egy évvel ezelőtt jelezte, szívesen játszana a Csecsenföld első elnökéről szóló filmben. Nem kellett sokat várnia, hogy kívánsága teljesüljön. Tegnap érkezett ugyanis a hír, hamarosan elkészül az Apa című film, amiről ráadásul maga Ramzan Kadirov, a jelenlegi csecsen elnök számolt be az interneten.
Annak ellenére, hogy a történet valamennyire eltér az eredeti tervektől, Ramzan Kadirov elégedett a végeredménnyel. A forgatókönyv szerint fia halála után a hős Moszkvába repül, hogy megkeresse gyilkosát. Ebben segít neki régi barátja, akit egyébként Elizabeth Hurley játszik.
Depardieu elmondta, Csecsenföld történetében a kulturális tradíciók hatottak rá a leginkább. A francia színész tavaly január 1-től nagy barátja a térségnek, amikor maga Vlagyimir Putyin írta alá az orosz állampolgárságáról szóló dokumentumot. Márciusban pedig Ramzan Kadirovtól egy ötszobás lakást kapott Groznij központjában.
Ahmad Kadirov, 2003-ban Aszlan Maszhadovot váltotta Csecsenföld elnöki székében. Az oroszok a terület pacifikálást várták tőle, ám 2004 májusában terroristák megölték. 2005-től fia, Ramzan Kadirov vezeti Csecsenföldet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez