A Facebook és a Google is segíti a krími menekülteket

crimea-google-maps-russia-ukraine-crisis-2014Speciális alkalmazások segítik a Krím-félszigetet elhagyókat, akik az orosz annexió elől a még Kijev ellenőrzése alatt álló területekre igyekeznek.

Már a március 16-i népszavazás előtt sokan hagyták el a félszigetet és kerestek új otthont. Számuk azóta megnőtt, és a menekültek között meglehetősen sok e nő és gyermek. Ukrajna többi részén viszont meglepő hatékonysággal találnak új illetve átmeneti otthont maguknak, köszönhetően csupán pár száz internetes felhasználónak.
Anna Sandalova az egyik ilyen aktivista, akinek egy roppant egyszerű ötlete támadt. Készített egy Facebook alkalmazást, mely segítségével a családok otthont és segítséget kaphatnak. A Crimea Kids nevű csoportnak jelenleg 1100 tagja és már több mint húsz családnak találtak új szállást. Ezenkívül a tagok egyfajta rögtönzött telefonhálózatot is fenntartanak, hogy minél szélesebb körben tudjanak segíteni a krímieknek.
A One Country nevű oldal pedig a Google Maps kezelőfelületét használja, a térképen jelölve, hol és milyen segítséget ajánlanak fel. Emellett persze részletesen leírják hova hogyan lehet eljutni. Itt már 1200 család ajánlott fel szabad helyeket, 500 talált már új otthon és 150 család pedig most keres menedéket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez