Tudta, hogy meg fogják ölni? – Halva találták a legnépszerűbb tv-csatorna tulajdonosát

Kedden garázsában találták meg Grúzia legnépszerűbb tv-csatornája tulajdonosának holttestét. A hatóságok öngyilkosságra való felbujtás miatt indítottak nyomozást, amiben rajtuk kívül senki nem hisz.

Nem volt depresszív alkat, állítják Eroszi Kicmarisvili barátai és családtagjai, akinek keddi halálával kapcsolatban jelenleg is folyik a vizsgálat. Sokak szerint a kormányzat és az ellenzék csatározása állhat az ügy hátterében.

A médiamágnás közeli barátja, Badri Nanetasvilit a Nyezaviszimaja Gazeta ma reggeli cikke idézte, aki szerint Kicmarisvili hétfőn vásárolta a gyilkos fegyvert és testvérének szánta születésnapi ajándékul. A fegyverből származó golyó a 49 éves férfi fején ütött halálos sebet.

Kicmarisvili amellett, hogy jelentős szerepet játszott a 2003-as grúziai rózsás forradalomban, a Rusztavi 2 tv-csatorna tulajdonosa is volt. A televíziót a jelenlegi kormány rendszeresen kritizálja elfogultsággal és, hogy a tényeket sokszor Mihail Szaakasvili, volt elnök érdekei szerint tálalja.

A halálát megelőző napon Kicmarisvili egy interjúban elmondta, a vezetés támadásra készül a Rusztavi 2 ellen. Korábban Kahi Kaladze miniszterelnök-helyettes pedig arról beszélt, hogy a csatorna hamarosan visszakerül előző, azaz Kicmarisvili előtti, tulajdonosához.

Gela Kalandadze, a GNI ügynükség elemzője a Kommerszant ma reggeli cikkében elmagyarázta, a grúz hatalom nyíltan készül egy Szaakasvili elleni büntetőeljárás indítására, amelyben nem kis jelentőséget kaphat a mostani haláleset.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez