Hamis bombariadóval vicceletek a reptéren

Az orosz hatóságok bombafenyegetés miatt rövid időre kiürítették kedden a Szentpétervár melletti pulkovói repülőteret – közölte a légikikötőt üzemeltető cég.

A nemzetközi repülőtér helyi idő szerint délután fél kettőkor névtelen telefonálótól kapott bombafenyegetést. Anna Fedoszejeva, a repülőtér szóvivője azt mondta: 15 órakor kezdték meg az utasok és a személyzet evakuálását, majd tűzszerészek vizsgálták át a repteret.

Egy órával később helyreállt a repülőtér működése, miután kiderült, hogy hamis volt a fenyegetés, pokolgépet nem találtak.

Oroszországban gyakoriak a pokolgépes fenyegetések, többnyire tizenévesek szórakoznak ezzel, de viszonylag ritkán fordul elő, hogy emiatt repülőtereket vagy vasúti pályaudvarokat ürítenek ki.

Pulkovón nem először történt ilyen esemény. Legutóbb május 17-én ürítették ki a repülőteret hamis bombafenyegetés miatt. Két héttel később, május 30-án újabb névtelen fenyegetés érkezett, de akkor nem volt evakuálás.

A pulkovói repülőtér Szentpétervártól körülbelül 20 kilométerre délre található. Évente csaknem 13 millió utas fordul meg ott.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez