Lóvá tették a csecsen elnököt?

Ramzan Kadirov, Csecsenföld elnöke az Instagramon Berlin ló-politikáját bírálta. Úgy érzi, a németek a Moszkva-ellenes szankciókra hivatkozva lóvá tették.

Vlagyimir Putyin egyik legelkötelezettebb híve Ramzan Kadirov.  Oroszország első emberéhez hasonlóan Csecsenföld elnöke is nagy állatbarát. Míg az előbbi politikus  a tigrisekért, utóbbi a lovakért rajong.  Kadirov szenvedélye a lósport, saját versenylovai több nemzetközi versenyen is indultak.

Most viszont dühös az elnök. Történt ugyanis, hogy Zazou és Dashing Home nevű lova  nem kapta meg az őszi német versenyeken nyert jutalmát. A baden-badeni versenyszervezők Zazou-nak 5.000, a düsseldorfiak Dashing Home-nak 2.000 euróval tartoznak.

A problémát a nyugati büntetőintézkedések okozzták. Az Oroszországgal szemben fokozatosan kiterjesztett szankciós-listán Ramzan Kadirov is szerepel. A német versenyszervezők pedig azért nem fizetik ki a lovak nyereményét, mert attól tartanak, hogy  megsértenék az uniós tilalmat.

Az eseten felháborodott Kadirov az Instagramra zúdította minden keserűségét : „Ez lesz a német történelem egyik legszégyenteljesebb epizódja. […] Kiderült, Zazou a felelős mindenért, ami a világon zajlik. […] Ő dönti el, hogy háborúzzanak Irakban, Szíriában, Líbiában és Afganisztánban, vagy bombázzák Belgrádot. […] Zazou csupán békésen akar élni, zabot enni és örömöt szerezni az embereknek”. A szankciók miatt  a versenyzéstől is eltilthatják a lovakat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez