Az internet az ördög elektronikus bibliája

Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek, mert jóllehet a lélek kész, de az internetező test erőtlen – intette (Máté után szabadon) valahogy így Kirill pátriárka tavaly az orosz ortodox papokat. Most az egyik érsek nevezte sátáninak a világhálót.

Az agyagtáblák idején jobb és kedvesebb hely volt a világ – jelentette ki Kliment, az Orosz Ortodox Egyház Kiadói Tanácsának érseke, aki szerint a gyors adatforgalom az ördög malmára hajtja a vizet.

“Az internet alapvető problémája a gyorsaság, tehát minden rossz, ami a neten megjelenik, az rohamosan terjed. […] Rossz dolgok alkotásának pedig nem nagyon van értelme” – figyelmeztetett tegnap egy sajtótájékoztatón Kliment érsek. A vallási vezető szerint, bár az internet nem az ördög reinkarnációja, minden jó, értékes és mély dologhoz támogatásra, időre és megfelelő lelkiállapotra van szükség.

A Russia Today beszámolója szerint Kliment intelmeire ironikusan reagáltak az orosz internetezők, akik leginkább azt firtatták, mennyire jártas vajon az egyház a digitális technológia terén. Végül az egyik kommentelő mutatott rá, hol is bicsaklik meg az érseki logika: “Felhívnám a nagytiszteletű szerzetes figyelmét, hogy minden, a széles sávú interneten megjelenő jó, értékes és mély dolog ugyanolyan sebességgel terjed, mint a sötét oldal információi.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez