Az arab államok közül Szaúd-Arábiában a legalacsonyabb a szegénységi ráta

A Világbank globális szegénységről szóló listáján Szaúd-Arábia a tizedik helyen áll és ezzel az összes arab ország közül ebben a Perzsa-öböl menti monarchiában a legalacsonyabb a szegénységi ráta.

Az idei listán az első helyet Tajvan – a sziget lakosságának 1,5% szegény – a másodikat Malajzia (3,8%) és végül a dobogó alsó fokát Írország (5,5%) foglalja el. Ezután csak nyugati országok következnek, de végül a jelentés szerint a tizedik helyen Szaúd-Arábia áll, a maga 12,7%-al.

Bár azt a ranglista készítői is elismerik, hogy a szegénység fogalmának meghatározása relatív; a tanulmány elkészítése során azt vették alapul, hogy az egyének hogyan képesek kielégíteni az alapvető életszükségleteiket, mint az étel, a ruházat, a lakhatás és az egészségügyi biztosítás. Ha ezeket az egyén képtelen kielégíteni, még állami segítséggel sem tudja, akkor extrém alacsony életszínvonalról beszélnek. Ezekben az országokban a fizetés általában nem éri el a két dollárt/nap.

A világ legszegényebb országai Csád, Haiti és Libéria , ahol a lakosság több mint 80%-a extrém szegénységi körülmények között él.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez