Sikeres dubaji rekordkísérlet

Dubajban magyar idő szerint már este kilenckor beköszöntött az új év. A világ mostani legmagasabb épülete, a Burdzs Kalifa tetejéről lőtték ki a szilveszteri tűzijáték rakétáit. Mindeközben a város ismét bekerült a Guinness rekordok könyvébe.

A 828 méteres torony tetejéről, az oldaláról és több környező épületről is záporoztak a színes rakéták. Ezután látványos vízi játék következett: fehér fénnyel megvilágított szökőkutakból lövelltek ki vízsugarak a zene ritmusára.

tüzijáték 5

Ezenfelül sikeres volt az a rekordkísérlet is, amelyet Dubaj már hónapok óta tervezett. (http://keletport.hu/index.php/eletmod/103-obol/261-egy-ujabb-dubaji-vilagrekord-a-lathataron) A Dubaji Új Év Rezidensei nevű csoport egy olyan hatalmas képernyőt tervezett felállítani, amelyik az új év első napján a legtöbb tűzijátékot fogja mutatni a világon.

tüzijáték 2

tüzijáték 3

Ez meg is történt: A felállított képernyőn 500 000 (!) tűzijátékot vetítettek le mindössze hat perc alatt. 200 pirotechnikai szakember és 100 számítógép vett részt a rakéták szinkronizálásában. Több mint 5000 órán át dolgoztak a látványosságon. Ezzel megdőlt a szomszédos Kuvait 2012-es rekordja, amikor is az emberek egy öt kilométer hosszú képernyőn, majd egy órán át nézhették 77 282 tűzijáték fellövését és szétrobbanását.

És végül egy rövid kis videóösszefoglaló az eseményről:

{youtube} gcSlvzCIUyk {/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez