Szexi anyuka az első női kamionsofőr az Öbölben

Miközben az Öböl egyik országában, Szaúd-Arábiában a nők hiába küzdenek azért, hogy egyáltalán volán mögé ülhessenek, egy másikban, Bahreinben most állna munkába az első nő, aki kamiont vezet. A híradások szerint szexi 30 éves anyukáról van szó. De ezt kénytelenek vagyunk bemondásra elhinni: egyetlen képet sem találtunk róla az interneten.

Hónapokig akadályozták, de a végén ő győzött: Fatima Abdulla El Kaidum lett az Öbölben az első, aki nem csak hogy vezethet kamiont, de hivatásszerűen is teheti ezt. A 30 éves nőt egy olyan programban képezték ki, amelyik civil szervezetek segítségével támogatja a családon belüli erőszak elől menekülő nőket.

Azt mondja: mindig is vonzották az autópályákon vagy moziban látott hatalmas járművek. Viszont mindenki kinevette, amikor arról beszélt, hogy egyszer ő is vezetne egy ilyent Bahreinben. Alig talált oktatót is, amikor tavaly augusztusban jelentkezett egy vezetői tanfolyamra. Soha nem tanítottak még nőknek ilyesmit, a tanároknak is új volt a helyzet. Így aztán több hétbe is beletelt, amíg meg tudott egyezni az egyikükkel.

Fatima szerint nem volt könnyű először felmászni a vezetőfülkébe, és a volán mögé ülni. De aztán gyorsan hozzászokott. Novemberre már megvolt a szükséges óraszáma, és letette az elméleti meg gyakorlati vizsgákat is. Most azt akarja bizonyítani, hogy a nők bármire képesek, és ha akadályokat látnak, akkor legyőzik őket.

Az őt támogató segítő központ vezetői arra biztatják most a bahreini magáncégeket, hogy adjanak állást Fatimának. Merthogy az még nincs neki. Azt mondják: a fiatal nő példája lelkesíti az összes olyan asszonyt, akiknek problémáik vannak otthon. Rajta keresztül is meg akarják mutatni, hogy a családon belüli erőszakot nem kell elviselni, lehet új életet is kezdeni.

Fatimának egyébként az az álma, hogy új autókat szállíthasson egy kamion platóján a bemutatótermekbe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez