9241 fekvőtámasz 24 óra alatt

Rekordot döntött Abu Dhabiban egy ausztrál nő: 24 órán belül több mint 9 ezer, egészen pontosan 9241 fekvőtámaszt csinált. A hosszúra nyúlt tornagyakorlattal jótékonysági célokra gyűjtött pénzt. Nem is keveset.

Már 7 ezer fekvőtámasz elég lett volna ahhoz, hogy Eva Clarke beírja magát a Guiness rekordok könyvébe. Az ausztrál hadsereg egykori fitness-edzője azonban, amikor elérte ezt, úgy döntött: nem hagyja abba, új célt tűz maga elé. Amit aztán el is ért.

Az új világrekordot egy bevásárló központban állította fel, Abu Dhabiban. Az al Wahda Mallban nagy tömeg verődött össze, hogy kiváncsiskodjon és szurkoljon neki. Az első óra végére 1206 fekvőtámaszon volt túl. Ami önmagában is világrekord volt, még helyben hitelesítették is. Később persze csökkent a tempó, irtózatos fizikai kihívás volt ez még a szuperedzett edzőnek is. Főleg a vállai, a tricepszei és a bicepszei érezték meg.

Az utolsó 11 órát már kifejezetten nyomasztónak találta.  És ez nagyon hosszú idő ahhoz, hogy az ember kényelmetlenül érezze magát. De megcsinálta. Az extra több mint 2 ezer fekvőtámasszal együtt. Azt mondja: hihetetlen élmény volt, láthatták az emberek, hogy egy csipetnyi bátorsággal és rugalmassággal bármeddig el lehet jutni. De azért örült, amikor vége lett. Viszont most új kihívásokra készül.

Az eseménnyel egyébként a Maria Cristina alapítványnak gyűjtött pénzt, bangladesi gyerekek életének könnyebbé tételére. Több mint 17 ezer dollárt kalapozott össze: csaknem 4 millió forintot.

Ha valaki meg akarná dönteni az új világrekordot, nem árt, ha tudja: Eva több mint egy évig intenzíven készült rá.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez