Izraelben forgatja rendezőként első filmjét Natalie Portman

Hónapokig tartó előkészületek és Tel Aviv összes éttermének bebarangolása után hozzáfogott első filmje elkészítéséhez Natalie Portman. Az amerikai-izraeli kettős állampolgárságú színésznő Amos Oz író önéletrajzi regényét viszi vászonra.

Natalie Portman már hetek óta Izraelben van. Kisfiát beiratta egy tel avivi óvodába, és végre megkezdte a forgatást is. Most debütál rendezőként. Amos Oz 2002-ben megjelent könyvéból, a Szeretetről, sötétségről (A tale of Love and Darkness) címűből készült a forgatókönyv. De nem csak a felvételeket vezényli a színésznő: az egyik szerepet, egy mentálisan beteg nőét is önmagának osztotta.

A regény az 1940-es évek második felében játszódik Jeruzsálemben. Egy kisfiúról szól, aki beteg édesanya és a történelem eseményeivel megbirkózni képtelen édesapa árnyékában nő fel.

Fotó: EPA

Portman még 2007-ben vásárolta meg az önéletrajzi könyv megfilmesítésének jogát a saját cégén, a Handsomecharlie-n keresztül. A jeruzsálemi fejlesztő hatóság 100 millió forintnyi összeggel támogatta a produkciót.

“A gimiben kezdtem el Ozzal ismerkedni, és amikor az önéletrajzát olvastam, láttam a történetet magam előtt” – mondta 5 évvel ezelőtt a W magazonnak adott interjúban Portman.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez