Tényleg a szaúdiak nézik a legtöbb pornót?

Szaúd-Arábiában kicsit felháborodtak. És kételkednek. A nemzetközi statisztikák ugyanis azt mutatták ki, hogy a szaúdiak látogatják a leggyakrabban az internetes pornóoldalakat.

A szaúdi Kommunikációs és Informatikatechnikai Bizottság kételkedik az adatok pontosságában – írja a Saudi Gazette. Azt mondja: nincsenek olyan statisztikák, amelyek alapján ezt meg lehetne állapítani. Neki legalábbis nem állnak a rendelkezésére számok, így nem tudja megítélni mások adatainak helyességét. És azokról a programokról sem tud, amelyekkel meg lehet nyitni tiltott weboldalakat.

Egy IT szakértő azért biztos ami biztos alapon arra szólította fel a hatóságokat, hogy blokkoljanak minden ilyen tartalmat. Bárkinek, aki ilyen oldalakra akar felmenni Szaúd-Arábiából, külső IP címet kell használnia. Ez azt jelenti, hogy nincs bizonyíték arra, mely országokból látogatják a felnőtt oldalakat – mondja. Ennyit arról, amit a statisztikák állítanak.

Azt azért ő is elismeri, hogy az okos készülékekkel kijátszhatók a tiltások, és sokan akarják megkerülni a cenzúrát. Közben egy szociális munkás arról beszél, hogy az arab országokban tapasztalható nyugtalanság sok zavart embert indít arra, hogy pornóoldalakat látogasson.

Szerinte a felnőtt filmek nézői pszichológiai és érzelmi gondokkal küzdenek, vagy nincsenek ambícióik, reményeik, biztos állásuk. Esetleg tizenévesek, akik most fedezik fel a világot. Bárhogy is van, az arab országokban uralkodó zűrzavar sokakat késztet arra, hogy ilyen oldalakon keressenek vigaszt – mondja a szakértőnő.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez