Az egyetem szerint a diáklány a hibás az őt ért szexuális támadásért

Egyiptomban mindennapos a nők zaklatása: statisztikák szerint több mint 90 százalékukat érte már ilyen. Harcolnak is ellene eleget. Most azonban országszerte kicsapta a biztosítékot az, ami a Kairói Egyetem jogi karán történt.

A lányt több tucat férfi támadta meg a fakultás épülete előtt. Körbeállták, fogdosták, beszóltak neki. Megpróbálták lerángatni róla a ruhát. Végül a biztonsági személyzet közbeavatkozott, és kikísérte az egyetem területéről.

A dékán azt mondja: a lány a hibás. Kihívóan öltözködött. Így be sem léphetett volna az épületbe, de reggel még hosszú kabát volt rajta. Hiba volt pink pulcsiba és fekete nadrágba bújnia. Bár ez azért az erőszakot nem igazolja – tette hozzá.

A dékán véleménye egyébként korántsem egyedi Egyiptomban. Nem csak a közvélemény nagy része, de még a rendőrök is az áldozatokat teszik felelőssé a szexuális erőszakért. Még akkor is, ha azokat alakjukat eltakaró hosszú ruhában és kendőben érte a támadás. Az Egyptian Streets egyik kommentelője sem tett most másképp. Azt írta: a lányt nem kellett volna beengedni a kampuszra, úgy nézett ki, mint egy táncosnő és úgy öltözött fel, mint egy prosti.

A lányon, mint a képen láthatják, rózsaszín pulcsi, fekete nadrág és hosszú, sárga kendő volt.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez