Békés-színes Guiness-rekord a háborús Szíriában

A világon a legnagyobb, és egy általános iskola falára került. Hogy ragyogó színekkel dobja fel a háború és  szankciók szorításában élő szíriai fővárost. Kicsit mintha Gaudi szelleme lebegne körülötte.

Szíriai művészek egy csoportja küzdötte be magát a Guiness rekordok könyvébe: megalkották a legnagyobb, 720 négyzetméteres, újrahasznosított anyagokból készült faliképet. Üdítőitalos dobozokból, törött tükrökből, biciklik kerekeiből és más, kidobott tárgyakból. Egy iskola falára, Damaszkusz belvárosában.

A projekt vezetője azt mondja: esélyt akartak adni a főváros lakóinak, hogy élvezhessék a művészetet, és kiszakadhassanak egy kicsit a negyedik éve tartó háborúból. Azt akarták, hogy mosolyogjanak az emberek, örüljenek a gyerekek, a világ pedig lássa, hogy a szíriaiak szeretik az életet, a szépséget, a kreativitást. “Egymás után látom a művészeket, a barátaimat, a kollégáimat elmenni az országból. Az Isten legyen velük, és adjon nekik szerencsét. De itt is szükség van mindannyiunkra”. A képet végül hat művész készítette el, hat hónap alatt. A Guiness bizottság most hagyta jóvá a rekordot. A gyerekek azt mondják: sokkal izgalmasabb most iskolába járni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez