Isztambul lett Párizs helyett az álmok városa

Először került be az első tízbe, és egyből a csúcsra repült a török város. A TripAdvisor idei listáján Isztambul mindenki mást leelőz: a legtöbben ide szeretnének eljutni. A felmérés több millió utazó szavazata alapján készült.

Szóval Isztambul vezeti a népszerűségi listát, közvetlenül Róma és London előtt. Az egykori Bizáncot úgy írják le az utazók, hogy “Európa és Ázsia találkozópontja, ahol a lélegzetelállító ősi építészet békében él együtt a modern éttermekkel és éjszakai helyekkel.”

Jóllehet tavaly rekordszámú látogatót fogadott, Párizs most vélhetően hátradőlhet, és így sóhajthat: “C’est la vie”. Az idei listán, tehát a tervek és vágyak listáján a hetedik. De nem csak a francia főváros vesztette el a vonzerejét: New York is a 12. helyre zuhant vissza a másodikról. Isztambul, Róma és London után Peking, Prága és Marrakes jön az idei álom-úticélok között, de a top tízbe még bejutott Párizs, Hanoi, a kambodzsai Siem Reap és Shanghai is.

James Kay, a TripAdvisor szóvivője azt mondta a Daily Mail-nek: ez a rangsor szavazatok és értékelések milliói alapján készült. A voksolók pedig a legfontosabb személyiségek voltak: maguk az utazók.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez