Libanoni az új kínai Londonban

Évtizedek óta kínai és indiai vendéglőkből vitették házhoz a legtöbb ebédet és vacsorát a londoniak. A top 10 helyből hat ma is ilyen, ám a csúcson, először, egy libanoni étterem áll. A tulajdonos a mama receptjeinek és a 100 százalékig házias konyhának tulajdonítja a csodát.

The Cedar, A cédrus. Így hívják azt a kis éttermet Maida Vale-ben, amely 9 ezer, házhoz szállító hely közül lett a londoniak kedvence: ez kapta a legtöbb pozitív visszajelzést a hungryhouse.co.uk. weboldalon. A séf-tulajdonos, Sami Khoueiry azt mondja: a mamája tippjei és a teljes egészében házias konyha lehet a siker nyitja. Bejrútban nőtt fel, édesanyjától kezdett főzni tanulni, de aztán Mayfair-ben, a Marriott hotelben kapott szakmai képzést. Ő volt ott a húspácolók főnöke és a libanoni szakértő – írja a London Evening Standard.

De aztán vett egy nagy levegőt. Visszautasított egy állásajánlatot: a Hyde park melletti tekintélyes Dorchester hotelét, és úgy döntött, kipróbálja, milyen saját éttermet vinni. Nehéz – mondja most. De szereti. Hogy biztosan friss alapanyag kerüljön a konyhába, minden héten többször végigjárja a hús- és halpiacokat, naponta jönnek a vendéglőbe a zöldségszállítók.

“Imádok mászkálni a piacokon árura vadászva, aztán bevenni magam a konyhába, és elkészíteni a titkos pácaimat. Ha már evett itt valaki, tudja, mi a lényeg. A frissesség. Mindent nagy gonddal csinálunk. Maximalista vagyok. Minden egyes tányér ételt úgy készítek el, mintha a családomnak készíteném.”

Örül, hogy változott a libanoni konyháról a kép Angliában az alatt a 10 év alatt, mióta ott él. “Korábban az emberek azt hitték, a libanoni étel drága, és csak különleges alkalmakra való. Ma viszont egy csomó ember kész kísérletezgetni, és kipróbálni bármit, amit ajánlunk.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez