Tévedésből vagy átvágásból landolt ezer kilométerrel arrébb az utasszállító?

Kártérítést követelnek az utasok: Rijád helyett Dzseddában szállt le a pakisztáni légitársaság, a PIA egyik tegnapi járata. Szintén Szaúd-Arábiában ugyan, de ezer kilométerrel arrébb. A fedélzeten 200-an voltak: buszokkal kellett átzötykölődniük a sivatagon, hogy eljussanak oda, ahova indultak.

Az utasoknak semmit nem mondtak arról, hogy miért nem oda vitték őket, ahova ők akartak menni. És ahova a jegyük is szólt. Egyszerűen itallal és étellel látták el, majd felpakolták őket a buszokra. A talány megoldását rájuk bízták. Ők el is kezdtek variálni. Lehet, hogy a gép eleve a Vörös tengeri Dzseddába indult, de hogy megteljen, felvették rá a Rijádba tartókat is, mondván, majd csak lesz velük valami? Mások szerint a pilóta simán benézte a térképet, és tévedésből landolt máshol, mint ahol kellett volna.

A szaúdi légiirányítás közleménye az első verziót erősíti. Szerinte teljességgel kizárt, hogy tévedésből kötött volna ki Dzseddában a pakisztáni járat. Minden gép menetrend szerint szállt fel és le tegnap, a fővárosban is, meg a Vörös tenger partján is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez