Iránban színpadra engednek egy underground énekest. Életében először

A jegyeket pillanatokon belül elkapkodták. Iránban először hallhatja nyilvános koncerten Xaniar Khosravit a közönség. Eddig csak tiltott helyeken lépett fel, és az interneten terjedtek a dalai. De ennek most, úgy tűnik, vége.

A fiatal férfi április 24-én lép színpadra. Ezt csak azután jelentette be a Facebook-oldalán, hogy a hivatalos hírügynökség, az IRNA is közzétette: a koncertet a hatóságok jóváhagyták.

A dolog olyan váratlanul és gyorsan jött, hogy sok rajongó hoppon maradt. Nem jutott nekik jegy. Egyikük azt írta: “Annyira szomorú vagyok, hogy nem kaptam jegyet. Meg akarok halni.”

Az iráni erkölcsrendőrség korábban arra intette az underground művészeket, hogy ne is próbáljanak fellépni engedély nélkül, és a dalaikat törvényes és valós csatornákon keresztül terjesszék. A zenészek Iránban a kulturális minisztériumtól kaphatnak jóváhagyást: a tárca előzőleg ellenőrzi, hogy a zene vagy a szöveg összeegyeztethető-e az ország erkölcsi értékeivel. De sok banda mégis ad ki albumokat engedély nélkül.

{youtube}lEqmLjVqlQE{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez