Újságírók estek egymásnak Jordániában

A szíriai polgárháború nemcsak Szíriában érzékeny téma, hanem a térség többi államában is és még mindig képes komoly indulatokat korbácsolni. Erről bizonyosodhattak meg a jordániai Seven Stars televíziós csatorna vitaműsorának nézői is.

Két újságíró, Shaker al-Johari (a képen és a videón a baloldali, öreg újságíró) és Mohammed al-Jajousi (a jobb oldali) vitázott egymással a jordániai a „Hét Csillag” nevű televíziós társaság egyik vitaműsorában. A fő téma a három éve zajló szíriai polgárháború volt. A vitapartnerek egy idő után személyeskedni kezdtek, és elszabadultak az indulatok.

Ez akkor történt, amikor Mohammed al-Jajousi azzal vádolta meg a társát, hogy „terroristákat támogat, akik nemcsak Bassár el-Aszad, hanem az iszlám ellenségei is.” Johari azzal vágott vissza, hogy al-Jajousit „megvette a szíriai rezsim.” Ennél több nem is kellett a vitázóknak:

A felek egymásra ugrottak és darabjaira szedték a díszlet is. Zuhair al-Azza, vagyis a műsorvezető, igyekezett lecsillapítani a kedélyeket,és lefogta az asztalt, de mint látható kevés sikerrel. Ezután beavatkozott a stáb is, de ez nem gátolta meg Jajousit abban, hogy lábon rúgja a vitapartnerét, mielőtt elvitték volna. A vitaműsor után nem indítottak eljárást egyik személy ellen sem.

A verekedésről készült videofelvétel: 

{youtube}xV7d-GLhDrY{/youtube}

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez