Jót tettek a KKK-nek a fergusoni zavargások

Többszörösére nőtt a Ku Klux Klan missouri szervezetébe belépni akaró emberek száma az augusztusban kitört zavargások hatására.

„Ezek a fergusoni tüntetők a legjobb toborzóink Obama óta” – jelentette ki a fajgyűlölőként, és a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezetként elhíresült KKK egyik missouri csoportjának vezetője (hivatalos rangja: Birodalmi Varázsló) Frank Ancona a Daily Riverfront Times című lapnak adott nyilatkozatában.
Elmondása szerint normál esetben, talán ha hetente tíz ember jelezte szándékát a belépésre Missouriban, de amióta zavargások törtek Fergusonban, ötven jelentkező is van minden héten. „Ha olyanok a hírek, akár kétszáz hívás is érkezik hozzánk” –állította Ancona.

Ferguson városában azután törtek ki zavargásokká fajult tüntetések, hogy egy rendőr agyonlőtt egy 18 éves fekete fiút, Michael Brownt. A fosztogatásokkal tarkított zavargások heteken át tartottak az augusztus 9-én történt eset után a főleg a feketék lakta városban.
Az Ancona által vezetett KKK-csoport közvetlenül az eset után jobbnak látta hallgatni, és távol tartották magukat az eseményektől. A héten azonban szórólapokat kezdtek el osztogatni, amelyben arra figyelmeztettek, hogy „halálos erőt” is készek alkalmazni a zavargókkal szemben „a békés állampolgárok védelmére”. „Felébresztettetek egy alvó óriást!” – olvasható a szórólapon.
Ancona a DRT-nek elmondta: a klán tagjai a helyszínen lesznek, amikor a vádesküdtszék közli döntését, hogy vádat lehet-e emelni a Brownt megölő rendőr ellen a fiú lelövése miatt. Sokan attól tartanak, hogy újra el fognak szabadulni az indulatok, ha a vádesküdtszék úgy dönt, nem lesz vádemelés. Erre a hatóságok is készülnek. Missouri kormányzója közölte, hogy a Nemzeti Gárda ezer tagja áll majd készenlétben, hogy megakadályozzák a zavargásokat és fosztogatásokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez