Világrekord Dubajban: 9000 vércukorszint mérés 8 óra alatt

Világrekord született Dubajban. Közel 9000 embernek ellenőrizték a vércukorszintjét egy bevásárlóközpontban, alig 8 óra leforgása alatt. A mérést 40 nővér végezte Dubaj egyik bevásárlóközpontjában, az “Az egészséges szív közösség” által szervezett, szív- és érrendszeri betegségek elleni kampány keretében.

Az eddigi vércukormérési rekordot a Törökországi Diabétesz Alapítvány tartotta. 2012-ben 8 óra alatt 7024 embernek mérték meg a vércukorszintjét Isztambulban.

Eisa Al Maidour, a Dubaji Egészségügyi Hatóság (DHA) főigazgatója megköszönte mindenkinek a részvételt. Elmondta, hogy a DHA-nál a legfontosabb feladatnak azt tartják, hogy az embereket a helyes döntésekre tanítsák, legfőképpen egészségügyi kérdésekben. “Nagyon örülünk, hogy ezzel a kampánnyal felállítottunk egy világrekordot. A jövőben is biztos, hogy fogunk még ilyen kampányokat csinálni, annak érdekében, hogy javítsuk az emberek egészségi állapotát. Mindannyian úgy hisszük, hogy a megelőzés, és a korai felismerés a kulcsa az egészséges társadalomnak.”

“A cukorbetegség egy olyan betegség, ami az egész testre hatással van. A szív- és érrendszeri betegségek egyik fő okozója is a diabetes. Nagyon fontos, hogy megakadályozzuk a cukorbetegség kialakulását, ezért pedig meg kell tanítani az embereket arra, hogyan tudják a vércukor szintet egészséges szinten tartani.” – mondta el Dr. Mohammed Hamed Farooqi, a Dubaji Diabétesz Központ igazgatója. A kampány eredetileg a szív- és érrendszeri betegségekre koncentrált. Ez a betegség okozta 2012-ben az Egyesült Arab Emírségekben történt halálesetek negyedét.

A kampányt kiterjesztik a világhálóra is. Megjelenik a Facebook-on, blogokon, Twitteren is, hogy minél több emberhez eljusson. Továbbá kifejlesztettek egy mobil alkalmazást is, amelynek a neve “Break-Up”. Az applikáció segít, hogy nyomon kövessük az életmódváltásunkat. Segítségével figyelhetjük mennyit eszünk és még az edzéseinket is dokumentálhatjuk vele.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez