Rekord a japán halpiacon: 565 ezer euro egy vörös tonhalért!

Japán, Tokió – A világ legnagyobb halpiacán, a Tokió melletti Csukcsin egy 269 kilós vörös tonhalért rekordárat fizetett a boldog tulajdonos.

Japán egyik legnagyobb szusi étteremlánca vásárolta meg a vörös tonhalat, melyet Japán északi vizein, az Aomori kormányzóság partjaihoz közel fogtak ki a halászok.

 

A Sushizanmai étteremlánc 56,49 millió jent perkált le a halért és ha ezt tovább hárítaná a fogyasztókra, akkor egyetlen szusi 5 ezer jenbe vagyis kb. 50 euróba kerülne! A főnökök fogadkoznak, hogy erről szó sem lehet. A méregdrága hal megvásárlása reklámcélokat szolgált. A legendás halból készült szusi éppúgy  418 jenbe, vagyis valamivel több, mint 4 euróba kerül majd, mint közönséges társai…
Japán fogyasztja el a vörös tonhal 80%-át, de gyorsan növekszik a kínai piac érdeklődése is. Ezt mutatják a rekordok is: tavaly a vörös tonhal királya “csak” 32,49 millió jenbe került, pedig a súlya 342 kiló volt.”Ha így mennek fel az árak, akkor előbb utóbb a kínaiak lefőznek ezen a piacon is!”- nyilatkozta a helyi sajtónak egy japán kereskedő. A halászok viszont elégedettek, hiszen a világ legnagyobb halpiacán egyre több a pénzes vevő ..

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez