Egy ebéd margójára

Elfogyasztottuk első igazi kínai ebédünket házigazdáink társaságában, a többfogásos ebédünket pedig helyi sörrel öblítettük le!

 

Az ebédre szálláshelyünk egyik különtermében került sor, az étkezést egy rendkívül ízletes, leginkább a bableveshez hasonlító tofu-darabkákkal kiegészített levessel kezdtük meg, majd számos egyéb kínai jellegzetesség közül választhattunk magunknak folytatást.

Az ételek közül kiemelkedően finom volt az olajban készített, fokhagymával és kagylóval ízesített csípős sütőtök, a házigazdáink által csak kínai hamburgernek nevezett, tésztába rakott sült szalonna valamint a kínai fűszeres fafül gomba, de megkóstolhattuk a yam-gyökeret, ehettünk különböző zöldségekkel és szószokkal ízesített tofut és halat, valamint sült marhahúst, melynek valójában sokkal inkább sertés íze volt. Ami kissé meglepő volt a sok fogás között: a vendéglátóink által közkedvelt kacsanyelv, melyből bátorságunktól függően választottunk…

Az étkezés végeztével egy finom, gyümölcskrémmel töltött süteményt valamint gyümölcsöket, dinnyét és a Kínában a sárkány szemének is nevezett licsit szolgáltak fel. Nagyon változatos, igazán egészséges konyha, nem vitás!

 

A képeket készítette: Nyitrai Miklós

_MG_5188

_MG_5157

 

tmogatk

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez