Szárnyal a Samsung okostelefon eladása, a kínos Apple per ellenére rekordprofit a dél-koreai cégnél

Dél-Korea, Szöul – A harmadik negyedév okostelefon eladásai messze felülmúlják az elmúlt negyedévit, pedig már az is rekordprofitot eredeményezett. Közben a kaliforniai bírónő feloldotta a tilalmat a Samsung tabletek eladását illetően. Ezt az amerikai konkurens, az Apple kérte.

December hatodikán derül ki, hogy mekkora büntetést kell fizetnie a dél-koreai cégnek, mert állítólag lekoppintotta az Apple telefonjait és tabletjeit.
  A bíróság Kaliforniában több mint egymilliárd dolláros bírságot javasolt. Ehhez még hozzájárul az Apple 700 millió dolláros kártérítési kérelme. A Samsung természetesen fellebbezett. Addigis az okostelefonok piacán arat a legújabb Galaxy, melyet júniusban dobtak piacra.8100 milliárd won volt a pénzügyi eredmény a harmadik negyedévben. Ez kb. 5,6 milliárd eurot jelent. Összehasonlításképp az előző negyedévben ez a szám 6700 milliárd won volt. A tavalyihoz mérten a rekordprofit 90%-os emelkedést jelent.
  Persze a pert figyelembe véve távolról sem ilyen rózsás a kép: a következő negyedévben minden bizonnyal meg kell kezdeni a büntetési pénzek kifizetését. Ráadásul az egész világpiac lassul, és ez előbb utóbb megmutatkozik az okostelefonok piacán is. Emiatt a szöuli tőzsde ugyan kedvezően reagált a rekordprofitra, de azután megkezdődött a részvények árfolyamának csökkenése, mert a Samsung okostelefonok szárnyalását a világpiacon nagyon bizonytalannak ítélik meg Dél-Koreában is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez