Apple bocsánatkérés Kínában-kínaiul

Kína, Peking –  A kínai vásárlókban olyan benyomás keletkezhetett, hogy arrogánsak vagyunk, és nem figyelünk rájuk!  Ezt írta kínai nyelvű bocsánatkérő levelében Tim Cook, az Apple főnöke.

Az amerikai óriás cég ellen kampányt folytatott a kínai közmédia, amely azt állította, hogy az Apple sokkal rosszabb feltételeket kínál a kínai fogyasztóknak, mint amilyet Amerikában a saját közönségének. A Zsenmin Zsipao kifejezetten arroganciával vádolta meg az amerikai céget és termékeinek bojkottjára szólított fel. Ez súlyos fenyegetés az Apple-re nézve, hiszen Kína az USA után a legnagyobb piaca.
   Az Apple ellen perek is folyamatban vannak Kínában. Egy sanghaji filmstúdió azt állítja, hogy az amerikai cég jogtalanul használta fel filmjeit. Ezért 3,3 millió  jüanos /414 ezer eurós/ kártérítést követel. Egy sencseni kínai cég 60 millió dollárt követelt egy szabadalma elcsenéséért. Az Apple ezt a pert feladta és jelezte: kifizeti a kért összeget.
   A bocsánatkérő levél jó benyomást tett a kínai közvéleményre. A Global Times nevű lap elismeréssel nyugtázta, hogy az Apple első embere kínai nyelvű levélben bírálta cége arrogáns magatartását. Amerikában viszont a gyengeség jelének tekintik a bocsánatkérést, az Apple részvényeinek árfolyama jelentős mértékben esett a new yorki tőzsdén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez