Élvezd az erőszakot!

“Ha nem tudod megelőzni, élvezd a nemi erőszakot!” – ezt volt képe mondani India rendőrfőnökének! Magyarázkodik, de az indiai nők tombolnak –ami érthető. 

India főrendőrét, Ranjit Sinhát sokan lemondásra szólították fel, miután igen szerencsétlenül idézett egy közmondást. Különösen az háborítja fel a nőket, de nemcsak őket, hogy az indiai FBI, a CBI főnöke nyilatkozik így, miközben ennek a szervezetnek kellene a legtöbbet tennie a nők csoportos megerőszakolása ellen Indiában.

Félreértésről van szó! – mentegetőzött a főrendőr, aki voltaképpen nem is a nemi erőszakról, hanem a szerencsejáték legalizálásáról beszélt. Az a véleménye ugyanis, hogy ha már megakadályozni úgysem tudják a szerencsejátékot, legalább húzzon hasznot belőle az állam. Erre fel idézte az ismert közmondást, mely szerint, ha valamit nem tudsz megakadályozni, próbálj meg hasznot húzni belőle.
Igen ám, csak épp a nemi erőszak emlegetése manapság Indiában véresen komoly ügy! Tavaly decemberben hatan erőszakoltak meg egy fiatal nőt egy buszon. Később kidobták az autóbuszból. A lány nem sokkal később kórházban meghalt!
A szörnyű bűncselekmény hatalmas tüntetéssorozatot váltott ki Indiában, ahol addig meglehetősen elnézően kezelték a nemi erőszak ügyét. A törvényt megszigorították: immár halálbüntetés jár annak, aki csoportos nemi erőszakban vett részt. Ha visszaeső, vagy ha az áldozat meghal, illetve “emberi zöldség” lesz belőle ugyancsak halálbüntetést kap.
Ennek ellenére a bíróság csak hároméves börtönre ítélte az iménti szörnyű gyilkosággal végződő csoportos nemi erőszak egyik tettesét arra hivatkozva, hogy a bűntény idején még nem volt nagykorú! Indiában minden 20 percben megerőszakolnak egy nőt, de ez elmarad a világátlagtól…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez