Királyságot alapított egy amerikai férfi az egyiptomi-szudáni határon

Szinte minden kislány arról álmodik, hogy hercegnő és édesapja pedig egy ország királya, vagy császára. Az amerikai Emily Heaton szintén erről álmodozott, és azzal fordult édesapjához, hogy szeretne egy monarchia hercegnője lenni. Ám azt senki nem gondolta volna, hogy Jeremiah – az édesapa – tényleg alapít egy királyságot a lánya számára, mégpedig Egyiptom és Szudán határán. 

A múlt hónapban a virginiai férfi nem mindennapi ajándékkal lepte meg a hetedik születésnapján kislányát: egy saját készítésű zászlót tűzött ki egy lakatlan területre Egyiptom és Szudán között. Június 16-án egy újabb, ENSZ által el nem ismert, állammal bővült a világ: Észak-Szudáni Királysággal. Ezzel teljesült a kislány legfőbb álma: hercegnő lett. 

“Tudják nagyon nehéz egy gyereknek, főleg egy kislánynak megmagyarázni, hogy miért nem lehet hercegnő. Ezért én úgy döntöttem, hogy azzá teszem.” – nyilatkozta Jeremiah Heaton az AFP-nek. Az édesapa szerint hónapokon át tartott, amíg egy olyan senki által nem lakott és igényelt területet talált, amelyen “monarchiát alapíthat.” “Sokáig gondolkodtam azon, hogy az Antarktiszon fogom kitűzni a zászlót, mivel az lakatlan. Azonban az 1959-es Antarktisz-egyezmény szerint senki sem birtokolhatja a hetedik kontinenst, vagy alapíthat rajta államot.” – tette hozzá a családfő. 

Végül a több mint száz négyzetkilométer nagyságú Bír Tavil nevű sivatagot választotta, amely Szudán és Egyiptom között helyezkedik el, de Kairó és Kartúm már évtizedek óta nem tárgyalt a vitatott terület hovatartozásáról. Sőt a sivatag státusza hivatalosan is terra nullius, vagyis egyetlen szuverén állam uralma alá sem tartozó terület. 

53b4404f1bfdf.preview-300

“Csak ezért mentem Egyiptomba. Nem jártam a piramisoknál, nem nyaraltam a Vörös-tengernél, nem voltam sem Alexandriában, sem Kairóban. Egyenesen a királyságomba mentem, ahol kitűztem a zászlót. Mindössze 3000 dolláromba került az út.” Emily Heaton is elégedett édesapja húzásával és kijelentette, hogy komoly tervei vannak a terültetettel: egy virágzó kertté varázsolom a királyságomat, ez az első rendeletem, mint hercegnő.

emily2 2973796b

  Emily Heaton, Észak-Szudáni Királyság hercegnője. 

Edward Swaine, a George Washington egyetemen jogot tanító professzora szerint komoly problémákba ütközhet a királyság “léte”. “Több kell annál, hogy kitűzünk egy zászlót a területre és csinálunk magunkról néhány szelfit. Habár van terület és lakosság, még ha csupán két fő, de szükség van a nemzetközi közösség, főleg Egyiptom és Szudán, elismerésére is.

Egyelőre sem Kairó, sem Kartúm nem reagált ez ügyben. 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez