Kilenc millióan zarándokoltak a “Fekete Názáretihez”

Kilencmillió ember részvételével zajlott csütörtökön Manilában a Fülöp-szigeteki katolikusok egyik legjelentősebb vallási ünnepe, a körmeneten a hívek igyekeznek hozzáérni a “Fekete Názáreti” Jézus-szoborhoz.

A hatalmas tömeg lélekszámát az egyházi hatóságok becsülték meg, és közlésük szerint ez egymillióval több, mint tavaly volt. Az AFP tudósítása szerint ezeket az adatot lehetetlen más forrás által megerősíteni. Minden évben számos sérülés történik, ezúttal a mentőknek legalább 300 embert kellett ellátniuk – írta a hírügynökség.

Az életnagyságú faszobor a keresztjét hordozó Krisztust ábrázolja. A körmeneten látható alkotás csak másolat, az eredetit a belvárosi Quiapo kerület katolikus templomának oltárán tartják. A szobrot egy spanyol misszionárius vitte 1606-ban Mexikóból a délkelet-ázsiai országba. Azért “fekete”, mert a hajóúton megégett. A hívek gyógyító erőt tulajdonítanak neki.

A körmenet előtt Luis Antonio Tagle manilai érsek mutatott be misét. Arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak a novemberi Haiyan tájfun mintegy 8000 áldozatárért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez