Kreatív bugyikkal az erőszak ellen

Saját fehérnemű-kollekcióval reagált egy indus lány a nemi erőszakra. 

Amulya Sanagavarapu bugyikkal változtatna az emberek szexhez fűződő viszonyán. A Waterloo Egyetem informatikus hallgatóját a FORCE csoport tavalyelőtti akciója ihlette meg. Az aktivisták a nemi erőszak ellen tiltakozó feliratokkal ellátott fehérneműoldalt – azaz internetes site-ot – indítottak a Victoria’s Secret divatbemutatójával egy időben. Mivel senki nem kezdte gyártani a “tiltakozó alsóneműket”, a lány saját feminista stílusa megalkotása mellett döntött.
A Feminist Style célja olyan termékek létrehozása és forgalmazása, amelyek céltáblája a szexizmus, és a nemi egyenlőséget hirdetik. A bevételeket feminista reklámokra fordítják majd, hogy minél több embert érjenek el és minél több terméket adjanak el. Amulya Sanagavarapu a fogyasztással szeretné elérni azt a társadalmi változást, amelynek köszönhetően végre senki sem fogja bagatellizálni a nemi erőszakot.
Az Amerikában élő indus lány akciója fájdalmasan időszerű, hiszen rendszeresen érkeznek nemi erőszakról szóló hírek Indiából, annak ellenére, hogy a parlament szigorította a büntetési tételeket. Múlt héten például, legkevesebb 12 férfi erőszakolt meg egy nőt egy falu főterén, mert nem engedélyezett viszonyt tartott fenn egy városi férfival. Nemrég pedig öt férfi erőszakolt meg egy 51 éves dán turistanőt Delhiben a főpályaudvar közelében. 2012 decemberében hat férfi megerőszakolt egy 23 éves lányt, aki, miután kidobták az autóbuszból, később belehalt sérüléseibe.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez