Lassúl a kínai gazdaság

A szezonálisan kiigazított adatok alapján a kínai szolgáltatóipari beszerző menedzser index januárban 53,4 pontra esett vissza decemberi 54,6 pontról – közölte hétfőn a kormányzat által támogatott a China Federation of Logistics and Purchasing (CFLP).

 A ma közzétett szolgáltatóipari adat felerősítik a kínai gazdaság lassuló bővülésével kapcsolatos várakozásokat, novemberben a BMI értéke még 56 pontnál tartózkodott. A CFLP által közzétett feldolgozóipari BMI értékes 6 havi mélypontra, 50,5 pontra csökkent januárban a decemberben mért 51 pontról. Az indexek 50 pont feletti értéke az adott szektor bővülését, míg az alatta lévő annak zsugorodását jelzi.

Az új megrendelésekre vonatkozó mutató 51 pontról 50,9 pontra mérséklődött, míg az exportmegrendelések alindex a zsugorodást jelző 49,4 pontról 50,1 pontra javult. Az üzleti aktivitás index értéke 58,7 pontról 58,1 pontra mérséklődött januárban. A foglalkoztatottság továbbra is visszafogott, a hivatkozott mutató 51,4 pontról 50 pontra csökkent.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez