Tálib fogságban az amerikai hadsereg kutyája

A vöröses-barna, amerikai kutya nyakörvén világító berendezés, GPS és kamera van. Egy tálib vezér kutyája lett, miután foglyul ejtették Afganisztán keleti részén.

Hadifogolynak számít-e az, az amerikai hadsereg által kiképzett kutya, amelyet Afganisztánban ejtettek foglyul? A többnyire német juhászokat, labradorokat, illetve spánieleket kémkedésre, illetve robbanóanyagok felkutatására használják.

Az Egyesült Államok afganisztáni tartózkodása alatt is nem kis szerep jutott az ebeknek. A speciálisan képzett kém kutyák az út mentén található gyanús csomagokat szagolták ki, nem kevés katona életét mentve meg ezzel.

A drágán kiképzett kutyákra nagyon vigyáznak a gazdik, vagyis a hadsereg hivatásos tisztjei. Az elővigyázatosság ellenére, egy éjszakai rajtaütés során egyikük fogságba esett még karácsony táján Afganisztán keleti részén. Az Ezredes névre hallgató kutya jelenleg egy tálib vezért szolgál. Most először mutattak róla képet a dzsihád harcosok, akik az amerikaiak év végi távozása után hatalomátvételre készülnek Afganisztánban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez